tureluurweg 5, 3897 LR, zeewolDE, 06 - 422 477 34

Over KAORA

Profiel en Expertise

KAORA is in 2006 opegricht door Edwin Holwerda. Hij heeft als trainer, coach en adviseur jarenlange ervaring in het begeleiden van ontwikkeltrajecten, teambuilding en leiderschapsprogramma’s in de zorg, het onderwijs, de overheid en commerciële organisaties. Daarnaast is hij sinds 2008 partner bij Synnervate en MannenWerk . Binnen Synnervate is Edwin 10 jaar actief geweest als SDi Lead (hoofd Spiral Dynamics Nederland). Hij is specialist in het werken met waarden, het vinden en manifesteren van purpose, storytelling, het onzichtbare zichtbaar maken en in het werken met mannen. Edwin beschikt over een rijk en gevarieerd repertoire aan technieken, werkvormen en interventies om klanten precies te geven wat ze nodig hebben.

Gids en Mentor

"Mensen met wie ik werk noemen me vaak gids en mentor.
Ik stimuleer jou de kracht en wijsheid in jezelf te zoeken waarmee je zelf de antwoorden op je vragen kunt vinden.
Ik wijs de weg, jij mag 'm zelf inkleuren.
Natuurlijk reik ik je hierbij ook de benodigde pragmatische handvatten aan om je doelen te realiseren."

Waarden Expert

Ik ben SDi Master Practitioner en expert op het gebied van waarden gebaseerd op het Spiral Dynamics Integral (SDi) gedachtegoed. Naast advies en maatwerk trainingen verzorg ik in samenwerking met Synnervate de door Dr. Don Beck geaccrediteerde SDi opleidingen in Nederland.
Klik hier voor het opleidingsaanbod van Synnervate.
Meer weten over de waarde van drijfveren? Klik hier .

MannenWerker

Omdat ik al meer dan 15 jaar mannen workshops geef heb ik inmiddels een schat aan ervaring opgedaan in het coachen van mannen rondom typisch mannelijke thema's. Heb je behoefte aan een echte mannencoach? Iemand die jou als man begrijpt en die vanuit ervaring weet met wat voor vragen je worstelt? Neem contact met mij op. Ik hoor graag jouw verhaal. Of neem een kijkje op de MannenWerk website .

Bevlogen Professional

Mijn werk kenmerkt zich door de eenvoud, passie, precisie en stevigheid waarmee ik alledaagse en 'zweverige' onderwerpen behandel. Omdat ik passie heb voor wat ik doe draag ik mijn kennis op inspirerende wijze over. Tegelijkertijd ben ik zakelijk en nuchter in mijn aanpak. Ik check altijd wat er werkelijk nodig is in een bepaalde situatie en stem mijn werk en interventies daarop af. Cliënten en opdrachtgevers vinden mij een vitaliserend en professioneel begeleider. Ze bestempelen mij ook vaak als verhalenverteller, corporate sjamaan en een master of ritual.

Bruggenbouwer

In teams en organisaties ben ik een bruggenbouwer. Iemand die verschillende manieren van kijken, denken en doen met elkaar verbind. Ik zie, voel en weet vaak wat er in de onderstroom speelt, in teams en tussen mensen, en kan dat op een heldere en aardse manier terugkoppelen. Door mijn intuïtieve vermogens en coachings vaardigheden kan ik makkelijk tot de kern van de zaak (daar waar het echt om gaat) doordringen. Het resultaat van mijn werk is vaak meer bezieling, eenheid en compassie op de werkvloer.

Accreditaties

Na mijn masterstudie (MSc Bedrijfseconomie aan de UvA) heb ik verschillende internationale management posities bekleed in branding, marketing en de zakelijke dienstverlening. Ik heb in die tijd veel interculturele werkervaring opgedaan in Azië, het Midden Oosten en Africa.

Ik ben gecertificeerd als psychotherapeut, NLP en TA practitioner en in Management Drives, The Art of Hosting, energetisch werk, systemisch (opstellingen) werk en True Purpose coach.

Natuurlijke ontwikkeling als inspiratie

In mijn begeleiding en advieswerk ga ik uit van natuurlijke ontwikkeling. In deze tijden van toenemende complexiteit en turbulentie merk ik steeds vaker dat harder werken, zaken afdwingen en 'learning new tricks' niet de oplossing is.  Het werkelijk doorgronden van processen en menselijke overtuigingssystemen, het volgen van de natuurlijke loop der dingen en het zetten van kleine eenvoudige stappen blijkt steeds vaker effectief. Gewoon doen wat gedaan moet worden is vaak mijn devies.

In organisaties werk ik graag met ongrijpbare thema’s als cultuur, visie, zingeving, bezieling en bewustzijn. Ik hou mensen een waardevrije spiegel voor, leer ze op andere manieren naar de werkelijkheid kijken en laat ze kennis maken met natuurlijke ordeningsprincipes. Hierdoor wordt het onzichtbare zichtbaar en wordt de - vaak als magische bestempelde - ongrijpbare kant van organisatieontwikkeling toegankelijk.

In mijn dagelijkse leven en werk haal ik veel inspiratie uit oude wijsheid en culturen, mythologie en metafysische filosofie en in het werken met rituelen en natuurlijke ordeningsprincipes. Deze veelal mystieke kennis integreer ik graag op aardse wijze in mijn dagelijkse werk.

Kennismaken? Vragen? Meer weten?