tureluurweg 5, 3897 LR, zeewolDE,   06 - 422 477 34

Waarom werken met drijfveren?

krijg in korte tijd diepgaand inzicht in jezelf,  je team en je organisatie

Werken met drijfveren is waardevol omdat het gedrag inzichtelijk maakt en handvatten geeft om effectiever te communiceren, samen te werken en te functioneren. 

Drijfveren zijn de drijvende krachten achter ons denken en doen. Ze bepalen hoe we naar de wereld kijken, wat we belangrijk vinden, waar we ons aan ergeren en waarom we iets juist wel of juist niet doen. Drijfveren zijn van grote invloed op hoe we samenwerken en hoe we gemotiveerd willen worden. Ze bepalen hoe we naar de wereld kijken, wat we belangrijk vinden, waar we ons aan ergeren en waarom we iets juist wel of juist niet doen. Ze zijn van grote invloed op hoe we samenwerken en hoe we gemotiveerd willen worden.

Inzicht in drijfveren geeft je letterlijk en figuurlijk een kleurrijke bril op de werkelijkheid en het stelt je in staat de wereld door de ogen van de ander te bekijken én te waarderen. Kennis van drijfveren zorgt voor meer begrip en compassie op de werkvloer en maakt effectiever communiceren, samenwerken en functioneren mogelijk. 

"Met het Spiral Dynamics model krijg je in korte tijd diepgaand inicht in jezelf, je team en je organisatie."

In samenwerking met Synnervate heb ik een speciale website over Spiral Dynamics (SDiNL) ontwikkeld. Op deze website is veel gratis informatie te vinden over SDi met artikelen, filmpjes en tekst en uitleg over de theorie en de toepassingen. Klik op het SDiNL logo hieronder om direct naar de website te gaan.

SDiNL website

"Het werken met drijfveren zorgt voor effectievere communicatie en samenwerking."

Succesvolle organisaties werken met drijfveren

Veel succesvolle organisaties maken gebruik van drijfveren. Het zorgt voor een gemeenschappelijke taal en geeft tools om optimaal aan te sluiten op de talenten en kwaliteiten van medewerkers. Drijfveren worden voor verschillende doeleinden ingezet zoals teambuilding, communicatie, samenwerking en leiderschapsontwikkeling. Het werken met drijfveren zorgt voor energieke en gemotiveerde medewerkers, meer begrip en compassie op de werkvloer, een heldere afspreek- en aanspreekcultuur en het leert mensen constructief om te gaan met complexe en ongrijpbare thema's als macht, confronteren en cultuur. 

Spiral Dynamics als basis voor het werken met drijfveren

In mijn werk maak ik gebruik van het Spiral Dynamics Integral (SDi) gedachtegoed. SDi een theoretisch, wetenschappelijk én pragmatisch model dat inzicht geeft in drijfveren. Kennis van SDi geeft inzicht in hoe drijfveren ontstaan en hoe ze zich ontwikkelen, hoe ze ons dagelijks gedrag beïnvloeden en hoe we pragmatisch en werkbaar met continu veranderende leefomstandigheden om kunnen gaan. In samenwerking met Synnervate heb ik een speciale Spiral Dynamics website (SDiNL) ontwikkeld. Op deze website is veel gratis informatie te vinden over SDi met toepassingen, filmpjes, artikelen en tekst en uitleg over de theorie. 

Meer weten?

Wil je meer weten over drijfveren en over Spiral Dynamics? Ben je benieuwd naar wat het werken met drijfveren voor jou kan betekenen?
Neem contact en dan leg ik je graag uit wat de mogelijkheden zijn zodat jij, jouw team of jouw organisatie een volgende stap kunnen maken.